Tårtfest för ohörsamhet i Göteborgs Tingsrätt

Jag skriver detta på Tingsrätten i Göteborg. Här är det Tårtkalas för ohörsamheten. Tio lagstiftare står åtalade för att de beslutat att ge tjugofyra irakier fristad i Göteborg och Europa. Tårtfest för ohörsamhet i Göteborgs Tingsrätt. Vi stöder dessa genom att queera tingsrätten till tårtfest, till ett firande av ohörsamheten. Tingsrätten blir till ohörsamhetens lov.

När de tio lagstiftarna implementerade sin lag om fristad och en värld utan gränser vid Migrationsverkets förvar i Kållered protesterade polisen och grep dem. Idag, torsdag den 21 februari 2013, fortsätter protesterna mot ”rätten till fristad”. Proteströrelsens representant, åklagaren, åtalar dem för ”ohörsamhet mot ordningsmakten”. ”Ordningsmakten” i bestämd form! Ha! Det är en elegant maktteknik för att diskkvalificera andra ordningsmakter, andra lagstiftare. Undrar om domaren går på det?

Per Herngren

Intressant?
I media om flyktingpolitik: AB, SVT1, 2, 3Arbetaren, Flyktingbloggen, ArbB, Arbetarmakt,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements