Stort polistillslag mot organiserad brottslighet

Idag har den danska polisen slagit till mot ett stort antal lokaler i Köpenhamn och kring Köpenhamn. Lokaler som har anknytning till flera olika kriminella grupperingar i Danmark. Totalt greps 39 personer, vara 14 fortfarande är anhållna. En av dessa är misstänkt för mordförsök i samband med ett långvarigt ”krig” mellan olika kriminella gäng. Ett krig som trappats upp under början av detta år. Polisen betraktar aktionen som en stor framgång:

Politiet er tilfreds med den store aktion, som det i dag har udført mod bandemiljøet i hovedstadsområdet.

Det oplyser politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi på et pressemøde på Albertslund Politigård.

Samlet er 39 personer blevet anholdt, heraf er 15 fortsat anholdt og mindst 11 af dem ventes at blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen. Én af de anholdte er eftersøgt for et drabsforsøg i København, oplyser politiet.

»Det har været en stor succes. Vi er tilfredse med aktionen«, siger Bent Isager-Nielsen, der oplyser, at dagens aktion har været planlagt i længere tid, og den ikke var ventet af de folk, der opholdt sig på adresserne, der blev ransaget.

»Der har været en stor grad af overraskelseselement«, siger politiinspektøren.

I aktionen deltog mer än 100 poliser, däribland den danska säkerhetspolisens (PET) antiterroriststyrka, den så kallade Aktionsgruppen. I stor utsträckning riktade sig aktionen mot kriminella nätverk i Skovlunde, Værebro och Høje Gladsaxe. De 14 personer som är anhållna tillhör främst två gäng som går under namnen Værebrogruppen och LTF (Loyal to Family).

Det senare gänget går ofta under namnet BGP Familia LTF och ska ha skapats ur det gäng som under lång tid kallats Blågårds Plads-gruppen och deras allierade som gick under namnet Tingbjerggruppen. Både Blågårds Plads-gruppen och LTF anses ha varit och vara välorganiserade gäng med kontroll över stora delar av haschhandeln på Nørrebro, Tingbjerg och på andra platser. LTF har cirka 60 medlemmar totalt i Skovlunde, Kokkedal, Tingbjerg och på Nørrebro. 20 av dessa finns på Nörrebro.

Værebrogruppen är ett familjebaserat nätverk som leds av två bröder med pakistanska bakgrund. Gänget anses ha cirka 70-80 medlemmar. Detta gäng anses ha legat i konflikt med Blågårds Plads-gruppen och senare med dess efterföljare BGP Familia LTF. Værebrogruppen anses ha goda förbindelser med Hells Angels och AK-81. Även de senare har länge varit i konflkt med grupperingen från Nørrebro och Tingbjerg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements