Att öppna gränser skulle hindra människohandel är naivt

Inte bara naivt, utan helt okunnigt. Det skulle nämligen betyda att människohandel inte kan ske med fattiga människor från Balkan idag. Detta eftersom flera av de fattigaste länderna är medlemmar i EU. Dvs har öppna gränser till resten av EU. Men sådan handel förekommer. Påståendet från CUF:s Hanna Wagenius är med andra ord bara gallimattias.

Att kriminalisera sexköp i andra länder är också orimligt. Det har noll och ingen betydelse för människohandeln och skapar en tveksam rättslig situation där  man kan följa lagen i det land man befinner sig för att sen bli åtalad i ett annat land. Att införa den typen av rättslig ordning ser jag som ytterst tveksamt och klart olämpligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements