Kattmördare behöver hjälp – inte hat

En 16-årig kille i Göteborg har gripits för att han dödat ett antal katter, nio stycken närmare bestämt. De flesta i Högsbo och Högsbohöjd i Göteborg, nån i Kaverös intill Högsbo. Det hela är naturligtvis sjukt och pojken har uppvisat ett beteende som knappast är normalt. Men, ärligt sagt, det handlar om katter, inte om människor.

Knäppt är det, obehagligt är det, men så jävla allvarligt är det faktiskt inte. Däremot är det ett tecken på att allt inte står rätt till med 16-åringen. Killen behöver sannolikt nån typ av hjälp, nån typ av vård. Killen behöver inte hat, han behöver hjälp. Sannolikt behöver han också kärlek. Och mördare är han väl egentligen inte. Man mördar människor, inte katter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 svar på “Kattmördare behöver hjälp – inte hat”

  1. Ställer mig frågan om du hade skrivit en likalydande kommentar om han hade dödat människor istället? För mig personligen, och jag är övertygad om många med mig, är det precis LIKA allvarligt som om det vore människor. Statistiskt börjar ofta en mördares barndom med brott mot djur och eskalerar sedan.

    1. Om du tycker det är lika allvarligt md att djur dödas som med att människor mördas känner jag sorg för dig. Djur är inte människor. Därför är det rätt ointressant om jag hade kunnat skriva en likadan kommentar om en 16-åring mördat en eller flera människor.

      Men, nu faller det sig så att jag har skrivit flera hundra inlägg om mördare, mord och grova våldsbrott. Min grundläggande humanism finns i dem alla. Om en 16-åring mördar människor så behöver han sannolikt vård, inte straff eller hat. Hat och straff hjälper varken honom eller de som han dödat.

Kommentarer är stängda.