Djuriskt sex

Boktips
Dr Tatianas sexråd
Olivia Judson
Natur och Kultur

Djuriskt sex

”Dr Tatianas råd om sex och samlevnad för hela skapelsen” har ett mycket humoristiskt upplägg. Den påhittade doktorinnan svarar på roliga läsarbrev – allt från bekymrade slemsvampar till indignerade svarta gamar. På vägen genom brevskörden avslöjas djurens fascinerande, skrämmande, otroliga, motbjudande och fantasifulla sexuella varianter.

Ingen läsning för feminister precis, då kvinnosläktets helgongloria hamnar på sned. De lockas lika mycket av vänsterprassel de med. Och som många män länge misstänkt är det snarare snyggtuffa machogrisar än snällmesiga jämställdhetsnissar som får kyssa vackra flickor. Honor ska ha uppvaktning, presenter, snygga bostäder, starka muskler, resurser, uthållighet och män som hetsas till att slåss om dem. Låter märkligt bekant.

En kul bok, men samtidigt lite deprimerande. Ett evigt egoistiskt könskrig pågår mellan könen. Och rent allmänt är det motbjudande hur mycket elakhet det finns mellan levande varelser.

Hans Norebrink

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements