Förtryck, repression och kontroll

NSAI hela världen. Det ser dock lite olika ut på olika ställen. På vissa ställen är det mycket hårt och man får långa fängselsestraff bara för att ifrågasätta kungahuset. Som i Kuwait. På andra håll går polisen våldsamt fram som i Turkiet och Sverige för att nämna några exempel.

andra håll, som i USA och Sverige övervakas vi. Kontrolleras vi. Kränks vår integritet. Det är som 1984. Det är som DDR. Det är som Stasi. Fast värre. Och det sker i Sverige, USA och andra så kallade demokratier. Tycker man fel, utrycker man sig fel så riskera man hamna i underrättelsetjänsternas nät. För NSA i USA, FRA i Sverige de samarbetar med DIA, CIA, FBI, Secret Service och andra US-amerikanska underrättelse- och säkerhetstjänster liksom med svenska sådana som Säpo och MUST (inklusive KSI, mer känt som IB).

Storebror ser dig.

Intressant?
Bloggat: Troberg, Opassande1, 2, HAX, Cornucopia, Högberg, Engström, Moberg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2 svar på “Förtryck, repression och kontroll”

 1. Vi som bor i USA ser situationen lite annorlunda an hemmasvenskar. Enligt Public Service har i USA anser 56% av folket att denna Snowden ar en forradare.

  Speciellt dom 30 000 Nara och Kara till dom 3000 manniskor som blev mordade vid 9/11 ser sakerligen NSA overvakning annorlunda.

  USA ar ett fritt land och ingen vill bli overvakad, men man vill inte heller bli ytterligare offer for terrorismen.

  1. Invånare i USA har generellt en dålig koll på omvärlden. USA är ett av de länder som är minst drabbat av terrorism i hela världen. Och när USA drabbas är det i de flesta fall inhemska brottslingar, oftast högerextremister som Oklahomabombaren. Dålig allmänbildning och okunskap leder till missuppfattningar och acceptans för saker som andra västländers medborgare kanske är mer kritiska till (jag är inte säker på att västeuropas befolkning är så negativ till det nu avslöjade som man lätt kan tro). I vilket fall som helst så är euopeer inte lika rädda för terrorism som US-amerikaner. Detta trots att det är mycket vanligare här. Vanligast är förstås terrorism i fattiga och krigsdrabbade länder och andra fattiga människor är offren. Typexempel är Pakistan och Irak.

   Jag kan inte se att USA på något sätt är friare än Europa. Snarare motsatsen. USA begränsar människor mer.

   Jag är i USA varje år då min dotter bor där och jag sysslar med internationell, främst europeisk politik. Min svärson arbetade förresten i ett av förstörda husen år 2001, inte i nåt av tornen, men ett annat hus. Han var också i Boston i år. Jag misstänker att han inte delar din eller USA-majoritetens uppfattning i denna fråga.

Kommentarer är stängda.