Game of Thrones – sexism, feminism och starka kvinnor

På min SF-blogg Anarres har jag publicerat fyra kommentarer om TV-serien Game of Thrones. Två handlar om debatten om sexism alternativt eller också feminism i serien, en om min första upplevelse av TV-serien och en om mina favoritkaraktärer. Intressant är att två av mina tre favoritkaraktärer i serien är kvinnor.

Daenerys Targaryen

Vilket kanske inte är så konstigt. Serien vimlar av självständiga, maktutövande (oftast indirekt) och könsrollsbrytande kvinnor. Detta samtidigt som serien onekligen har sexistiska inslag. Kanske en följd av att det handlar om en sexistisk kultur och tid. Visserligen i en påhittad värld, men ändå.

De fyra inläggen:

Intressant?
Mer: DN1, 2EX1, 2AB1, IDG, Cornucopia1, 2, ETC,  SVD1, 2Feminist Fiction12FemPersPiruettSkålpund kött,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements