Egyptens militärer visar diktaturens rätta ansikte

Militären i Egypten har till slut agerat mot de tältläger som Mursianhängare satt upp i protest mot militärkuppen och diktaturen. Under en tid har man sagt att tältlägren måste upphöra och att man tänkt röja bort dem om inte folk avlägsnade sig frivilligt.

Redan tidigare har militära och polisiära aktioner mot Mursi-anhängare lett till att många människor dödats. I de nu pågående aktionerna har det sannolikt dödats ett par hundra människor. Uppemot 50 poliser har också dödats så det verkar som om det går väldigt våldsamt till. Hur många som skadats är oklart, men det rör ju sig sannolikt om tusentals. Militärdiktaturen i Egypten har till slut visat sig rätta ansikte.

Även om jag inte gillar Muslimska Brödraskapet och Mursi så var de i motsats till militären demokratiskt valda. Militären kom till makten via en kupp.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements