Vänsterpartist dödad i Somalia

Abdirahim HassanVänsterpartisten Abdirahim Hassan har blivit skjuten till döds i Somalia. En annan vänsterpartist, Ann-Margarethe Livh, Vänsterpartiets gruppledare i Stockholms stad, skottskadades i samma attack men har nu lämnat Somalia. Hassans familj har bekräftat att han avlidit.

– Det är en tragedi och en dag av sorg för Vänsterpartiet. Han var en ung man från Stockholm som var i Somalia inom ramen för Vänsterpartiets internationella arbete. Vi tänker på hans familj och vänner. Abdi kommer att vara djupt saknad av många vänner i Ung Vänster och Vänsterpartiet, säger Jonas Sjöstedt.

Somalia är en uppenbart farlig plats och jag vet inte vad som fått vänsterpartisterna att ta de risker som de enligt media gjort. Bara att resa dit är att ta en stor risk. Det hela verkar ärligt sagt inte helt övertänkt och inte heller alltför välplanerat.

Ann-Margarethe Livh befinner sig för närvarande på sjukhus i Nairobi och uttalar si i ett pressmeddelande från Vänsterpartiet om det som hände.

– Det som hänt är fasansfullt. Det hände ungdomar från Sverige som ville arbeta tillsammans med ungdomar i Somalia för att bygga ett friare och mer demokratiskt land, säger Ann-Margarethe Livh. Internationell solidaritet är något mer än vackra ord, men ibland blir priset ofattbart högt. Mina tankar är hos Abdirahim och hans familj.

– Jag hade under omständigheterna en oerhörd tur att skotten bara gick igenom mjukdelar, säger Ann-Margarethe Livh. Jag får nu vård och hoppas kunna resa hem till Sverige inom några dagar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements