Det är väl klart att FRA samarbetat med NSA

FRAOm man inte tror att det gått till så vet man alltför lite om det mycket långvariga samarbete som funnits och finns mellan US-amerikanska underrättelsetjänster och svenska.

Ett samarbete som etablerades under andra världskriget och som sen har fortsatt på olika genom en lång rad formella och informella avtal, arbetssätt och utbyten. Så självklart samarbetar FRA med NSA. I själva verket var det sannolikt ett av syftena med den svenska FRA-lagen.  USA drev i själva verket på och krävde att FRA-lagen skulle införas. Sveriges regering gjorde som storebror sa åt dem.

Det är därför ingen överraskning att det i spåren av Snowdens avslöjande om USA:s omfattande avlyssning kommer uppgifter om att FRA hjälper NSA med övervakning.  Utan helt i enlighet vad alla kritiker av FRA-lagen visste skulle ske.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 svar på “Det är väl klart att FRA samarbetat med NSA”

  1. Ja, det är ju den naturliga tanken som dyker upp, att Sverige, åtminstone underrättelsemässigt, är knappast mer än en lydstat i USA.. FRA är naturligtvis ett resultat av detta. Allierade underrättelsetjänster byter naturligtvis information med varandra så det bör inte komma som någon chock för någon. Allra minst några politiska partier i riksdagen. Ja, förutom Sverigedemokraterna då eftersom de enligt partiernas egen utsago ”fryses ut”

Kommentarer är stängda.