10 personer gripna för inblandning i gangsteruppgörelser

Minst 10 personer har gripits på en lång rad adresser i olika delar av nordöstra Göteborg. De flest av de gripna är hemmahörande i Kortedala och Bergsjön. De tillhör en av två stridande kriminella nätverk på gatunivå i nordöstra Göteborg där ett flertal skottlossningar ägt rum under senare tid. Inga uppgifter tyder på att tyngre kriminella nätverk som Naserligan, Hells Angels eller Bandidos skulle vara inblandade i stridigheterna.

I samband med tillslagen och utredningen meddelar polisen också att två personer är försvunna sen en tid tillbaka, en 21-åring hemmahörande i Gårdsten saknas sedan den 10 november och en 28-åring hemmahörande i Bergsjön sedan den 17 november. De två försvunna har inga kopplingar till varandra, mend e har kopplingar till kriminella nätverk.

Just nu ser polisen fallen som två kidnappningar, som människorov. Men det är väl snarast så att det egentligen handlar om mord. De två försvunna personerna är ju sannolikt inte i livet. Om det inte är så att de själva förpassat sig ut ur Sverige för att undkomma hämnd och våld från konkurrerande kriminella.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements