Bort med religion i skolan

Jan BjörklundInte undervisning om religion och tro, utan det handlar religiösa ceremonier. De flesta människor i Sverige är inte religiösa, ungefär halva befolkningen tror överhuvudtaget inte på nån gud. Det finns ingen som helst anledning att religiösa riter ska finnas med som en del av skolans verksamhet. Därför borde inte heller religiösa privatskolor vara tillåtna.

Religiösa privatskolor kan kanske finnas, men de ska inte ha statligt bidrag. Att gå i söndagsskola som jag gjorde när jag var liten är då ett eget val, att på tvingas religiösa ceremonier i skolan, betalt av allmänna medel är däremot nåt helt annat.

Jan Björklund och regeringen vill dock ha mer religiösa inslag i skolan. Jag begriper inte hans syfte med att föreslå nåt sånt, men det är definitivt inte nåt som löser de problem som Jan Björklund och den borgerliga regeringens skolpolitik orsakat. Definitivt inget som löser de problem som nedskärningar, privatisering, privatskolor, segregation, vinstdrivande skolor, religiösa skolor orsakat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements