Att legitimera rasisterna i SD ger klartecken för nazistiska våldsverkare

Vi har ett högerextremt rasistiskt parti i riksdagen. Sverigedemokraterna. SD. Detta parti borde bojkottas och isoleras av alla sanna antirasister. De borde inte tillåta skriva debattartiklar och liknande i media, de borde inte legitimeras och normaliseras genom att förekomma i samband som Musikhjälpen. För när Navid Modiri vinner en golfrunda med SD:s ledare Jimmie Åkesson legitimerar Modiri och Musikhjälpen rasism (bisarrt att Modiri ingår i miljöpartiets arbetsgrupp mot rasism). När SVD publicerar intervjuer med SD-medlemmar eller debattartiklar av fascister som sitter i den svenska riksdagen legitimerar och normaliserar de rasism. När DN publicerar rasistiska annonser legitimerar de rasism.

När rasism legitimeras och normaliseras innebär det att våldsamma nazister som Svenska Motståndsrörelsen (SMR) och Svenskarnas Parti (SVP) får luft under vingarna. De vågar göra saker de inte gjort förut. Det innebär att deras våld mot vanligt folk, mot invandrare, mot HBTQ-personer och mot vänstermänniskor eskalerar, ökar, blir vanligare och mer omfattande. På det sättet medverkar Navid Modiri, Musikhjälpen, DN och SVD till att nazisternas våld ökar. På det sättet blir nazisterna våld indirekt legitimerat. När SD:s rasism blir rumsren blir nazisternas våld och deras åsikter också mer accepterat och ”renare”. Bojkotta SD och det blir också lättare att bekämpa de våldsamma nazisterna. SVD:s (Gudmundsons) och DN:s ledare idag klingar därför oerhört falskt.

När en statlig utredning försöker jämställa vänsteraktivister med högerextremister, med vådsamma nazister jämför de äpplen och päron. Det innebär att de smutskastar människor som vill ha mer demokrati och rättvisa, människor som vill ha jämlikhet och jämställdhet när de jämför dem med människor som inte drar sig för att mörda och lemlästa. De jämför människor vars allvarligaste brott är skadegörelse med människor som varje år mördar och lemlästar folk. Petter Larsson skriver:

Det enda som motiverar att de förs ihop i samma handlingsprogram är att de ibland är redo att använda icke statligt sanktionerat våld i politiska syften – vilket är allvarligt, men det har vi redan en polis och en säkerhetspolis som ska hantera.
Och även den ihopbuntningen spricker betänkligt.

Jihadisterna verkar ointresserade av Sverige. De ägnar sig åt väpnade strider i fjärran länder, med Stockholmsbombaren 2010 som ett av få skrämmande undantag.

Nazisterna har tillgång till vapen och sprängmedel. De begår många och mycket grova våldsbrott, inklusive mord och dråp. De riktar sitt våld mot breda samhällsgrupper, som hbtq-personer, invandrare och vänsteraktivister.

De autonoma saknar riktiga vapen, grovt våld är mindre vanligt och de angriper mest nazister, högerradikaler och poliser. Men aldrig vanligt folk.

I söndags angrep ett 30-tal nazister en antinazistisk demonstration i Kärrtorp. Man rusade in bland barnfamiljer, pensionärer och andra fridsamma medborgare, kastade flaskor och smällare och misshandlade folk.

Samtidigt rapporterades att en autonom grupp i Skåne krossat rutor hemma hos chefer för Arbetsförmedlingen.

Skadegörelse kontra massmisshandel. Det är rätt typiska exempel på hur olikartade brotten i rörelserna ofta ser ut.
Så bryter kålsuparteorierna samman. I ruinerna kan anas projektets politiska syfte: Att brännmärka vänsterradikalism genom att jämställa den med nazism.

Det är ju inte borgerlig ungdom som hänger på Cyklopen i Stockholm, Kulturhuset i Jönköping eller Hagabion i Göteborg och som nu kommer att kallas till ”bekymringssamtal”. Det är den breda vänstermiljö där även unga socialdemokrater, vänsterpartister och miljöaktivister vistas som regeringen har i kikarsiktet.

Det har oppositionen inte förstått.

En sån här statlig utredning bidrar också till en normalisering av högerextremism och rasism.

Vänsterextremism och högerextremism är inte jämförbart. Det är inte samma sak. Det handlar inte om lika goda kålsupare. Högerextremister är extremt våldsamma. Vänsteraktivister är det inte.

Intressant?
Mer: SVD1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements