Svenska folket står upp mot rasism

När polisen total misslyckas med att skydda en grundlagsskyddad demonstration, när säkerhetspolisen (Säpo) anser att vänstergrupper är farligare för samhället än grupper som mördar människor varje år i politiskt motiverade mord – 14 stycken personer mördades av högerextremister under åren 1999-2009 i politiskt motiverade mord. När media är fullt upptagna till att försöka få en våldsam nazistattack mot en fredlig antirasistisk manifestation att framstå som ett ”huliganbråk”. När radion förbjuder antirasistiska låtar, när polisen tillåts ha rasistiska register utan att någon åtalas. När små grupper av rasister brer ut sig i kommentarsfälten och skämmer ut sig på andra håll. När rasism och rasister legitimeras av media och mediapersonligheter. När statliga utredningar försöker jämställa demokratimotståndare med demokratiföreträdare, mördare med folk som slår sönder fönster och klottrar slagord.

Då står vanligt folk, ungdomar, gamla, upp och visar att det svenska folket och säger ifrån mot rasism och nazism. Att det svenska folket är motståndare till rasism, fascism och främlingsfientlighet blir tydligt. 3 000 i Göteborg i går, 600 i Malmö, 600 i Uppsala och de kommande dagarna blir det ännu flera på olika håll i landet. På söndag i Kärrtorp söder om Stockholm där nazisterna anföll en fredlig manifestation.

Säg nej till rasism. Säg nej till främlingsfientlighet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements