Urspårade djurrättare

En man i Hjo hade planer på att starta minkuppfödning. Det tyckte inte några djurrättsaktivister var en bra idé. Så de gick till aktion. De kastade två yxor mot huset och krossade ett fönster. De hotade att bränna ner sonens hus och de hotade mannens syster i Katrineholm. De grävde upp gravstenen till släktens familjegrav i Södertälje och placerade den i systerns trädgård. Allt för att mannen i Hjo inte skulle starta en minkfarm.

Mannen var inte ensam minkfarmare att drabbas av trakasserier från djurrättsaktivisterna utan flera utsattes om än inte lika allvarligt även om en annan minkfarmares garage i Lidköping utsattes för mordbrand.

Trots trakasserierna, hoten och förföljelsen av mannen i Hjo och hans familj byggde han ändå sin minkfarm.

Fem personer har åtalats på 22 åtalspunkter som inkluderar grovt olaga hot, mordbrand och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. De tre personer, en 32-årig man från Göteborg, en 24-årig man med adress i Örebro och en 22-årig kvinna från Kumla, som varit inblandade i hoten mot mannen i Hjo  är åtalade för den allvarligaste brottsligheten. 32-åringen är tidigare dömd för liknande brott.

Det hela är uppenbara fall av urspårad aktivism som totalt saknar folkligt stöd. Sannolikt har de åtalade aldrig ens tänkt tanken att det kan var bra att ha stöd från vanligt folk för det som görs. I alla fall bör politisk aktivitet syfta till att få det. Det går knappast att nå dit genom att gräva upp gravar eller genom att hota barn och släktingar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements