Bomb mot tingsrätten i Malmö

En bomb exploderade vid tretiden natten till idag vid ingången till tingsrätten i Malmö. Tingsrätten är inrymd i en byggnad, Rättscentrum, på Porslinsgatan som också innehåller lokaler för bland andra polisen, Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten. Explosionen som enligt uppgifter var relativt kraftig orsakade materiella skador som glaskross och skador på fasaden vid entrén till tingsrätten. Ingen person skadades. Någon känd hotbild mot rättscentrum har inte funnits, enligt Hans Nilsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

— Vi har ingen konkret hotbild mot någon av de myndigheter som arbetar där, En arbetshypotes är att det kan ha att göra med den aktiva verksamhet vi bedriver mot kriminella miljöer i Oliviaprojektet, säger han.

Oliviaprojektet vid Skånepolisen är ett projekt inriktat på att bekämpa grov brottslighet och kriminella gäng. Det är väl rätt troligt att bomben mot tingsrätten har med detta att göra även om det kan finnas andra orsaker också. Ensamma knäppskallar har ju faktiskt ofta varit de som gjort den här typen av saker i Sverige.

Kriminella gäng och nätverk i Malmötrakten:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements