Naziattacken i Malmö: Vad som verkligen hände

De senaste dygnen har olika uppgifter om vad som egentligen hände vid nazistattacken på Möllan i Malmö. Researchgruppen har pratat med vittnen som var på plats och nedan finns deras sammanställning av händelseförloppet.

De senaste två dygnen har polisen spekulerat i vad som egentligen har hänt och lämnat uppgifter till medier om ”bunkaslagsmål” och en del media har publicerat nazisternas beskrivning av händelsen. Det är versioner som bland annat byggt på felciterande och antaganden.

Kartan nedan visar de relevanta platserna för naziattacken. Nazisterna själva har via ett pressmeddelande hävdat att det var de som blev attackerade utanför puben Sir Toby’s. Den ligger dock på Davidshall omkring 15 minuters promenad från Möllan där knivattackerna ägde rum.

naziattacken

Stöd Showan.

Artiklar:
En av de knivhuggna uttalar sig i Arbetaren om Kvällspostens felaktiga beskrivning av händelseförloppet: ”Tidningen gav nazisternas version”
För att få en inblick i nazisternas sätt att tänka rekommenderas Nyheter24 / Kim Fredriksson: Kämpa Showan. Om hur extremhögern tänker med attacker på Möllevångstorget.

Artikeln hämtad från Motkraft och återpublicerad här.

Intressant?
Mer: Cederlund,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Mja, jag föredrar att vänta på mer opartisk rapportering än researchgruppens…. Ungefär lika trovärdigt som att skribenterna bakom Realisten skulle ha pratat med nazisterna och rapporterat. Mig veterligen har inte polisen bevisat någonting än, de som uttalat sig har gjort som alla andra i denna soppa, inklusive de bakom ”Researchgruppen” dvs spekulerat.

    • Du glömmer bort en sak. Jag känner flera av de som Researchgruppen pratat med och har pratat med några. Sen känner jag de i researchgruppen också och litar på dem. Så jag vet att deras fakta är korrekta.

  • Pingback: Polisens begränsade kunskaper om lag och rätt | Svensson()