Okunnig polis i Hässleholm uttalar sig om tårta mot Åkesson

En polis i Hässleholm anser att det kan vara olagligt att demonstrera. Hon har på ett sätt rätt. Det kan vara olagligt, men bara om det uppstår en ordningsstörning och om polisen meddelar detta till ansvarig anordnare på plats. En demonstration kan i sig själv aldrig vara olaglig och tillstånd behövs inte för att den ska vara grundlagsskyddad och helt lagligt. Agneta Nyström vid Hässlehomspolisen har alltså fel när hon hävdar att en demonstration kräver tillstånd.

Med andra ord kan nog Socialistiska Partiet (SP) i Hässleholm fullständigt skita i den anmälan som en okunnig SD-politiker, Patrik Jönsson, i Hässleholm gjort. Det är enligt lagen helt lugnt och lagligt att bjuda folk på tårta som en protest mot rasisterna i Sverigedemokraterna. Som SP i Hässleholm skriver om händelsen är nog bara Patrik Jönsson sur för att inte fick nån tårta:

Helt uppenbart så är Patric Jönsson sur och arg på att vi i Socialistiska partiet var med och anordnade en manifestation när Jimmie Åkesson besökte Hässleholm i lördags. Troligtvis så är han sur för att han inte fick någon tårtbit. Det kan inte beror på att det var stökigt på torget för Jimmie Åkesson beskriver torgmötet så här i måndagens Norra Skåne, ”En närmast behaglig atmosfär här i Hässleholm, där jag vet att vi har stort lokalt stöd, summerade partiledare Åkesson efter talet och frågestunden”. Med förhoppning att Patric Jönsson slutar att uppta polisresurser bara för att han inte blir bjuden på tårta.

Henrik Hedman – Socialistiska partiet

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements