SD-fiasko – Rasister inte välkomna i Göteborg

Invånare i Göteborg utnyttjade idag sina demokratiska rättigheter för att att ställa in ett rasistmöte i Göteborg. Jimmie Åkesson och hans sverigedemokrater tvingades lämna staden efter ett totalfiasko. Han kunde inte genomföra sitt möte, inte hålla tal, inte sprida rasistiska budskap. Det var dessutom i stort sett ingen där för att lyssna på honom utan mest motdemonstranter.

Ett femtontal personer som utnyttjade sin demokratiska rättighet att säga nej till rasismen omhändertogs av polisen. Nog så tråkigt. Men det verkar inte ha gått alltför våldsamt till. Inga bilder på poliser med kravallhjälmar eller nåt annat överdrivet våldsamt kan ses på bilder.

En sak står emellertid mycket klar. Rasister är inte välkomna på Sveriges framsida. Rasister är inte välkomna i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS. Att polisen griper och omhändertar folk när vi bryter mot lagen är något vi kan förvänta oss. Vi kan dock kräva att polisen inte tar till övervåld. Så verkar inte ha skett enligt de bilder jag kan se, men kan naturligtvis ändå ha varit övervåld i enstaka fall.

Advertisements