Massaker

Denna rubrik skulle kunna leda till en artikel som handlar om Tysklands massaker Brasilien i fotbolls-VM. Tyskland har återigen visat att de är världens bästa fotbollsnation. Denna gång på ett brutal och smärtsamt sätt för Brasilien. Tyskland storseger i fotbolls-VM var dock inte den mest brutala händelsen igår och natten till idag. Inte heller den värsta massakern.

Israel har bombat och bombar Gaza. Helt utan anledning. Återigen. Det hela är totalt oacceptabelt och Israel visar sig återigen vara en brutal förtryckarstat utan några som helst skrupler. Minst 28 palestinier dödades av Israels bomber under sina bombräder på tisdagen. Det finns ingen lösning på Palestinafrågan om inte Israel i sin nuvarande form försvinner. Om inte apartheidstaten Israel försvinner. Detta är mycket mer upprörande än Tysklands förnedring av Brasilien. Fotboll är trots allt bara fotboll. Rubriken passar nog bättre påd etta än på fotboll faktiskt.

I Chicago, en stad med 2,7 miljoner invånare, mördades förra helgen 17 personer. Ytterligare 5 dödades av polisen (om de nu inte är inräknade i totala antalet mördade). Bägge siffrorna är horribla. Det skulle motsvara 60 mördade under en helg i Sverige och 16 dödade av polisen under samma helg. Eller 4 mördade under en helg i Göteborg och en skjuten av polisen. Antalet mord i verklighetens Sverige är 90 på ett år. Sverige framstår i jämförelsen som en mycket fridfull plats. Även på vad som hände i Chicago den gångna helgen passar ordet massaker bättre än på fotbollsmatchen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!