Uppåt för Vänsterpartiet och inget F! i riksdagen

Så hade det blivit om den senaste opinionsundersökningen från Sifo varit valresultat. Dessutom hade Kristdemokraterna och Centerpartiet åkt ur riksdagen med resultatet att socialdemokraterna med stöd av Miljöpartiet och Vänsterpartiet skulle fått en mycket stabil majoritet. Miljöpartiet ligger inte i närheten av röstsiffrorna i EU-valet. Detsamma gäller förstås Feministiskt Initiativ.

Resultatet i opinionsundersökningen är ganska förväntade. Det viktiga är att det blir en ny regering efter valet. En röst på Feministiskt Initiativ kan riskera möjligheten till ett regeringsbyte. Men det behövas också en förändrad politik med stopp för vinster i välfärden, stopp för osäkra anställningar och stopp för bidrag till överklassen. Endast ett starkt vänsterparti kan garantera det senare. Därför ökar Vänsterpartiet i opinionen men inte Miljöpartiet som ju i praktiken är för vinster i välfärden.

Opinionsundersökning

Sverigedemokraterna står och stampar på 9-10% och skulle om denna undersökning var valresultat därmed bli ett av Europas minsta högerextrema partier med platser i ett nationellt parlament. Det är deras framgångar bland konservativa väljare på landsbygden som slår mot både Centerpartiet och Kristdemokraterna. Det finns ingen plats för två värdekonservativa partier och Centerpartiet har övergett sina kärnväljare för populistiskt nyliberalt tjafs inriktat på en liten grupp av storstadsintellektuella.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Ett svar på “Uppåt för Vänsterpartiet och inget F! i riksdagen”

  1. Med extremt hög skatt på de lägsta inkomsterna som avviker från övriga EU, så har folk på landsbygden röstat, i desperation, på SD. Det partiet inser inte problemet utan fokuserar på medelklassväljarna i staden, de också…
    Då inget parti förstått vilket harakiri vi utför med skatternas hjälp, så kommer många att rösta på SD – utan anledning- då SD, som sagt, vill ha medelklassens röster. De också.
    Det är alltså inte konservativa landsbygdsröster utan desperata landsbygdsbor som inte längre har något parti att lita till…..
    Urbaniseringen kommer att gå än snabbare tills en ekonomisk kollaps vänder på folkströmmen, precis som i Grekland.
    Man måste se litet längre än två-tre mandatperioder…

Kommentarer är stängda.