Dags för bokmässan och som vanligt diskriminerar de mindre publikationer

BokmässanJag driver en av Sveriges största och mest lästa politiska bloggar, tillika en av de största bokbloggarna. Jag får inte gå in som journalist för att bevaka bokmässan, detta trots att jag har journalistlegg och utgivningsbevis för bloggen. Min blogg är alltså att jämföra med vilken tidning som helst. Det är klart, jag får gå in en dag gratis men inte mer. Det är klart att bloggare rent allmänt inte kan släppas in, men bokmässan borde självklart ha samma regler för bloggar med utgivningsbevis som för tidningar och tidskrifter med utgivningsbevis.

Vad bokmässan istället gör är att de utser ett antal så kallade bloggambassadörer. Det är i allmänhet ganska intressanta och kvalitetsmässigt bra bloggar. Problemet är förstås att nästan ingen brukar läsa dem (undantag finns förstås) och då är ju undran om vad Bokmässan har för nytta av det och dem. Ingen alls förstås. För de enskilda bloggarna är det naturligtvis bra. De får lite reklam och sannolikt fler läsare.

Agerandet från Bokmässan är i mitt tycke väldigt underligt. Men som vanligt kommer jag att besöka Bokmässan ändå, imorgon, torsdag. Som vanligt besöker jag montrar som ABF, Ordfront, Leopard, ETC, Arena/Atlas och andra små förlag och tidningar. Dessutom intressanta programpunkter varhelst de dyker upp. Torsdagen brukar dock ha ett begränsat antal sådana, men det finns några. Seminarier har jag dock inte råd med.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements