Kopparstölder, svartjobb och bordellverksamhet

I en och samma lokal i industriområdet i södra Biskopsgården föregick en lång rad olika illegala verksamheter. Dem ekonomiskt viktigaste verksamheten tycks ha varit illegal skrothantering av stulen koppar och annat skrot. Stulen kabel och skrot sorterades, skalades och delades upp av svart arbetskraft, i de flesta fall från det forna Jugoslavien. Många av de som arbetade i verksamheten var dessutom i Sverige olagligt. Lönenivåerna var extremt låga och barn arbetade i verksamheten. Vid tillslaget fanns där en 8-åring som arbetade med att skala kabel.

I lokalerna bedrevs dessutom bordellverksamhet. Fyra personer som varit inblandade i den verksamheten är utvisade från Sverige. Det handlade om två kvinnor och två män från Nigeria. De senare sannolikt hallickar. Någon brottsutredning kring bordellverksamheten har inte gjorts då det inte greps någon köpare av sex. Det är inte något brott att prostituera sig.

När det gäller skrothanteringen så kommer nio män att ställas inför rätta för grovt häleri, brott mot utlänningslagen och urkundsförfalskningar. Alla nio är från Balkan. Urkundsförfalskningen rör sig om falska in- och utresehandlingar, pass etc. Eventuellt kommer männen också att ställas inför rätta för miljöbrott. Utredningen berör två företag varav ett aktiebolag som representeras av en 35-årig kvinna som förnekar all kännedom om något företag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements