Koppling mellan Vårvädersskjutningen och tidigare mord

Det kan enligt vissa uppgifter finnas kopplingar mellan ett av offren för skjutningen och ett par tidigare mord. Dels till trippelmordet i Uddevalla och dels till ett tidigare mord i Biskopsgården. Ett av offren vid skjutningen, född 1989, verkar ha kopplingar till Uddevalla. Han är bekant med, eventuellt vän med, de som är misstänkta för trippelmordet samt ett av brottsoffren i Uddevalla. Dessutom har han kopplingar till ett tidigare mordoffer i Biskopsgården. Han anses ha varit en ledande person i Vårvädersligan.

Om något av detta har någon som helst relevans för morden på krogen vid Vårväderstorget är oklart. Bara för att en person känner några andra personer som drabbats av våld eller är misstänkta för våldsbrott betyder inte att det finns en direkt koppling till nya våldsbrott. Det betyder inte heller att personen på något sätt är kriminell. Den andre mördade tycks inte ha några som helst kopplingar till kriminella kretsar eller tidigare våldsdåd. Han arbetade enligt uppgift på krogen.

Det är däremot uppenbart att skottlossningen på Vårväderstorget har med gängkriminalitet att göra. Därför har sannolikt något av offren någon slags koppling till kriminella nätverk. Det är väl troligt att det i så fall handlar om den person som har koppling till trippelmordet i Uddevalla och till det tidigare mordet i Biskopsgården.

Oavsett hur många av de skjutna som har kopplingar till kriminella kretsar är det inte acceptabelt med sådana här skjutdåd. Denna gång har med all sannolikhet många personer utan nån som helst koppling till kriminella gäng skadats. Att det inte skett tidigare i nån större utsträckning handlar sannolikt mest om ren tur.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements