Skandiabankens haveri

Det verkar som om Skandiabankens datasystem helt havererat efter att de uppdaterat programvaran. Kunderna kommer inte åt sina konton, kan ibland inte logga in osv. Jag använder Skandiabanken och har mina pengar där. Oftast är det i princip inga pengar på kontot så jag känner mig inte så orolig direkt. Däremot kan det ju bli så att mina räkningar inte blir betalda i tid. Dels för att bankens system inte fungerar, dels för att jag inte vet om det ens går att sätta in pengar på banken i form av lön från mitt företag. Känns kanske lite riskfyllt så jag får väl använda min andra bank istället. Men e-fakturor och autogiro gör att det säkert blir några sena betalningar på grund av strulet. Jag utgår från att banken kompenserar mig för det.

Annars är det för mig obegripligt att en uppgradering så fullständigt kan sabba en hel banks datasystem. Att det kan orsaka problem är självklart, men totalhaveri och dessutom i en bank verkar inte rimligt. Riktigt klantigt ärligt sagt. En uppgradering av ett viktigt system för löner och betalningar precis innan månadsskiftet är ju dessutom var en helt orimlig planering. Sannolikt är det ingen planering alls. Att problemet skulle ha börjat i morse som medierna uppger är vad jag förstår inte sant. Utan det ska ha börjat för några dagar sen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements