Sahlgrenska diskriminerar muslimsk trosutövning

Islam och muslimer diskrimineras vad gäller religionsutövning på Sahlgrenska. För att uppmärksamma detta har jag skrivit nedanstående brev. Men jag skulle föredra att någon annan än en medeltida diktatur kunde lösa situationen.

Hans Norebrink, vårdarbetare för lika behandling av alla svenska medborgare oavsett trosuppfattning och ursprung

Till Saudiarabiens ambassadör

Jag arbetar på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Där finns en sjukhuskyrka centralt, på bottenvåningen, med fönster. Nu har den dessutom renoverats och fördubblats i yta.

Samtidigt finns bara en liten muslimsk bönelokal undanskymd i en fönsterlös skrubb i källaren, där det dessutom förut förvarades avlidna! Det är en skam med en sådan ojämlik behandling mellan våra två största svenska religioner, islam och kristendomen.

Det finns en bra lokal för en tänkt värdig moské – bredvid sjukhuskyrkan. Men där sitter vi patienttransportörer, som då skulle behöva en annan lokal i anslutning till akutmottagningen. Det behövs alltså pengar för en sådan lokal och en ombyggnad av våra nuvarande lokaler till moské.

Våra chefer, media och politiker har inte agerat för att lösa denna situation av diskriminering, eller kanske islamofobi? eller rasism?

Därför vänder jag mig i uppgivenhet till er. Kan ni hjälpa till?

Hans Norebrink, vårdarbetare, Sahlgrenska

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Berone

  ”Till Saudiarabiens ambassadör” … och vad representerar den figuren då? Hur står det till med omdömet egentligen?

  • Du kanske ska läsa hela artikeln. Även ingressen. Och fundera en gång till. Det är en provokation gentemot sjukhusledningen på Sahlgrenska då vaktmästarna inte vill flytta från närheten till akuten.

   • Berone

    Springer man till samtidens värsta finansiär av bakåtsträvande religiös vidskepelse och väpnad religiös terror och ber om hjälp har man en väldigt konstig världsbild alternativt väldigt dåligt omdöme.

    • Han skrev ett öppet brev som en provokation gentemot sina egna chefer. För att få dem att reagera. Han vill inte ha några pengar från Saudi. Det är ganska lätt att förstå om en läser ingressen. Det kan väl inte vara så svårt att förstå? Eller?

     • Svar från Hans. Som gräsrot i offentlig sektor är man totalt maktlös och olyssnad på. Jag trodde att en provokation skulle framkalla reaktioner. Det gjorde det inte.

      Eller kanske. Jag har inte fått några svar, men fått höra på omvägar att muslimerna kanske kan få en lokal på entréplan.

      Tyvärr inte min lösning, som skulle ha både gynnat muslimerna, och gjort att vi akutvaktmästare kunnat vara kvar på akutintaget.

      Efter fyra års misslyckad kamp förlorar vi. Vi tvångsförflyttas från akuten måndagen den 4 maj.

      I sammanhanget har jag förlorat alla illusioner om offentlig sektor. Det är samma odemokratiska skit som privat näringsliv.

      Hans Norebrink