Förvirrade föredettingdirektörer hittar på och vill samarbeta med fascister

Centerpartisten Stefan Hanna från Uppsala har skrivit en debattartikel som han sen fick två föredettingar till direktörer att skriva under. Lars V Kylberg och Sören Gyll heter de. Det är två personer som idag saknar betydelse och vars inflytande i samhället kanske är större än mitt, men definitivt inte speciellt stort.

Förutom att de är förvirrade nog att vilja samarbeta med rasister och fascister så har de tre skribenterna också hittat på helt egna FN-rapporter:

I artikeln utmålas Sveriges framtid som mörk. Bland annat ska Sverige vara på väg att rasa dramatiskt i FN-organet UNDP:s välståndsrankning.

”I FN:s Human development index dalar Sverige fort på världsrankningen. Redan om 15 år spår FN att Sverige har rasat mot botten efter länder som Costa Rica, Bulgarien och Mexiko”, skriver de.

Men uppgiften stämmer inte. FN står inte bakom någon sådan prognos.

Den är hämtad från en rapport som skrevs 2010, men som dömdes ut av FN-organet och aldrig godkändes, kan DN berätta.

”Forskningspappret i fråga har inte mött den akademiska standard som krävs. HDRO (Human Development Report Office) stödjer därför inte pappret och det kom heller inte med i den slutliga rapporten”, skriver Alexandra Parnebjörk, kommunikationsmedarbetare på UNDP:s svenska kontor i ett mejl till DN.

FN-rapporten som föredettingarna och Stefan Hanna hänvisar till finns alltså inte. Inte som FN-rapport i alla fall.  Fakta i den är inte mer värda än ryktespridning på facebook. Samtidigt verkar det som om direktörerna inte har riktig koll på vad de egentligen skrivit under då de hänvisar de som frågar till Stefan Hanna:

När DN ringer Sören Gyll, tidigare koncernchef för Volvo och en av männen bakom debattartikeln, kan han inte förklara var uppgifterna kommer ifrån.

– Du får fråga Stefan Hanna, det är han som kan det där bäst, säger han.

Nu är det inte första gången som Stefan Hanna farit med lögn och osanning. Det verkar snarare vara regel än undantag för den mannen. Han har ljugit om invandring och invandringspolitik, han blev ökänd när han ville överviktiga skulle betala mer i skatt och föreslog att bidragsfuskare som straff skulle kläs ut till hyenor som en ny variant av skampåle. Han är en pajas snarare än en seriös politiker. Tyvärr en pajas med viss makt i Uppsala.

Det finns ingen anledning att ta något Stefan Hanna producerar som nåt seriöst. Det förvånar mig att Sören Gyll och Lars Kylberg skrivit på debattinlägget utan att verka veta vad det egentligen handlar om. Det verkar som om de litar på Hanna, något som är ytterst märkligt, men vi får väl skylla på att de är just föredettingar som har bristfällig koll på hur den politiska verkligheten idag ser ut.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements