West Pride: Regnbågsparaden 2015

Idag, söndagen den 14 juni är det dags för årets färgsprakande parad där vi tillsammans manifesterar för alla människors lika värde. Alla som står bakom West Prides värdegrund samlas klockan 14.00 på Götaplatsen. Vi ses där!

Regnbågsparaden West Pride

West Pride är en gratis kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och som lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation genom konst och kultur.

Festivalen riktar sig i första hand till hbtq-­personer i Göteborg och Västra Götalandsregionen, men även till en bredare allmänhet nationellt och internationellt.

Syftet med West Pride är att synliggöra en mångfald av uttryck genom att samordna och arrangera konst och kultur. Detta sker genom skapande av mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal, reflektion, attitydförändring och samhällspåverkan. West Pride vill uppmuntra ett öppet samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller -­uttryck.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements