Rött Sommarforum 18-22 juli: Syriza och Podemos på besök

Mitt i semestern sker en unik vänstersamling i skogarna utanför Jönköping. 18-22 juli äger Rött Sommarforum rum i Bottnaryd med representanter för den nya vänster som idag oroar Europas styrande och ger arbetande människor hopp om att det trots allt finns ett alternativ till den politik av åtstramningar, privatiseringar och historiskt ökade klyftor som varit förhärskande i närmare 40 år.

Rött Sommarforum är en fortsättning på det Rött Forum som på Socialistiska Partiets initiativ hölls i Stockholm i vintras och som blev en bred samling av aktivister, över partigränser och utan krav på att bli ense i allt, för att diskutera gemensamma frågor och aktiviteter.

Temat för Rött Sommarforum är det högaktuella Vänstern vid makten och forumet gästas av framträdande representanter för några av de senaste årens proteströrelser som just har tagit detta kliv, med de möjligheter och utmaningar detta medför:

– Laura Camargo, nyvald parlamentsledamot för Podemos berättar om det snabbt förändrade
politiska läget i Spanien.

– Direkt från den dramatiska utvecklingen i Grekland kommer Dimosthenis Papadatos som tillhör Vänsterplattformen inom Syrizas centralkommitté, en strömning som är starkt kritisk till partiledaren Tsipras uppgörelse med EU. Dimosthenis blir självklart huvudnumret på forumets Greklandsdag tisdag 21/7 som även kommer att innefatta diskussioner om vad vi kan göra till stöd för det grekiska folket.

– Från vårt grannland Danmark kommer Annika Holm Nielsen som representerar Enhedslisten, ett parti som under många år byggts upp på samma breda sätt som Podemos och Syriza och som i det senaste valet fortsatte sina framgångar.

– Från Vänsterpartiets Malmöavdelning, som nyligen valde opposition hellre än att administrera nedskärningar med socialdemokraterna, kommer riksdagsledamoten Daniel Sejstracic och kommunalrådet Hanna Thomé för att prata och diskutera om förhållandet mellan folkliga rörelser och parlamentarisk makt.

– Och hela temat ”Vänstern vid makten” kommer sättas in i ett historiskt sammanhang av historikern Kjell Östberg från Socialistiska Partiet.

– Det blir fyra fantastiska dagar som inte går att jämföra med något annat politiskt arrangemang i landet, säger Lars Henriksson från Socialistiska Paritet, en av Sommarforumets organisatörer. Deltagarna kommer att få förstahandsinformation och kunskap om vad som sker och står på spel i Europa och Sverige just nu. Och framför allt får vi unika möjligheter att diskutera erfarenheter som andra gjort och gör när det gäller att bygga upp ett motstånd mot högerpolitiken, avslutar Lars Henriksson.

Svensson/Socialistiska Partiet

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements