15 000 välkomnade flyktingar till Göteborg

Igår kväll, på Götaplatsen. Cirka 15 000 människor tog sig till Göteborgs paradtorg och paradgata Avenyn för att vis att flyktingar är välkomna till Sverige. Fullt på Götaplatsen och ända ner till Geijersgatan. Hade det inte varit för att folk stod så glest hade det varit 20 000 personer. Men nu var det snarare 15 000.

Det var ett bra och massivt möte med goda talare från olika håll. Flera politiker och officiella personer sa att de vill att transportörsansvaret skulle tas bort så att folk kan flyga hit istället för att behöva betala stora pengar och utsätta sig själva för livsfara under flykten. Krav på att alla kommuner ska ta emot fler flyktingar, krav på lagliga flyktvägar och hårdare tryck på EU för att alla länder ska öka sitt flyktingmottagande var också bland det som poängterades i talen.

Läs också:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements