Paulina Neudings verklighetsförnekelse

I en gästkrönika i GP hävdar Paulina Neuding att brottsligheten blir grövre och grövre. Det är att förfalska verkligheten, att förneka verkligheten. Enligt all statistik (från Brå) och alla undersökningar som finns (Nationella Trygghetsundersökningen och Skolungdomsundersökningen) så blir bottslighet bara mindre och mindre grov. All brottslighet utom internetbedrägerier minskar troligen. Det är lite osäkert när det gäller sexbrott så därför skriver jag troligen. All annan brottslighet minskar säkert och har så gjort sen 1990-talet. Det är verkligheten. Om inte Paulina Neuding förmår se det så är hon okunnig och ignorant.

I det svenska samhället är folk enligt de undersökningar som finns (Nationella Trygghetsundersökningen och Skolungdomsundersökningen) tryggare än de varit tidigare. Neuding vet inte vad hon pratar om när hon påstår att människor i Sverige upplever otrygghet av tidigare inte skådad nivå. Påståenden är inte sant utan en lögn.

Att människor i delar av Biskopsgården kan uppelva en oro är förståeligt. Där har varit några uppmärksammade våldsdåd. I år har det dock bara varit två och dessutom ett mindre upplopp som ett resultat av polisen ingripande mot det ena grova brottet. Under 2016 har nästan alla skjutningar i Göteborg ägt rum i Tynnered. Det uppmärksammas inte alls.

Det går inte att göra som Paulina Neuding, att ta enstaka händelser som bevis för en generell trend. Enstaka upprörande händelser  oroar förstås folk i närområdet och i liknande områden, men det beskriver inte någon generell utveckling. En måste skilja på upprörande personliga upplevelser och generell utveckling. Neuding klarar inte det och sprider en bild av att allt är värre än vad det i verkligheten är. Neuding skapar oro där det inte behöver vara någon.

Det finns en oro i Biskopsgården. Det är uppenbart och självklart men media, Paulina Neuding och GP:s ledarredaktion bidrar till att skapa och nära denna oro genom att ljuga och sprida falska verklighetsbilder. Det tar inte ansvar för det som de skriver och de för folk bakom ljuset.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements