Polisens politiska och kulturella fördomar

När någon, troligen någon typ av högerextremist, spränger en bomb utanför en vänsterlokal i Göteborg så är det inget terroristbrott. Polisen verkar inte ens vilja se det som ett politiskt attentat överhuvudtaget.

När en psykiskt sjuk man brände ner en kyrka i Södra Råda i Västergötland var det inget terroristbrott.

När en muslim anlade en brand i en muslimsk bönelokal i Malmö klassas det som terroristbrott. Det är ärligt sagt helt orimligt.

När en muslim gör något blir det terroristbrott, när någon bränner ner en kyrka är det mordbrand och när en högerextremist spränger en bomb utanför en vänsterlokal är det ingenting. Snacka om att politiska värderingar styr vilka lagrum som ska gälla och vilka resurser som sätts in.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements