Vänsterns webbsajter i Göteborg

Den överlägset största webbsajten med nyheter om Göteborg ur ett vänsterperspektiv är min blogg. Antalet webbsajter med vänsterståndpunkt och med tillförlitlig statistik är dock mycket begränsad så det finns inte så många att jämföra med. Några sajter som det går att jämföra med är ETC Göteborg och min fiskeblogg Njord som ju har en stark koppling till Göteborgsområdet.

Namn på webbsajt, antal unika besökare, antal besök och antal sidvisningar, vecka 19

Svensson, 14 308, 16 458, 57 938
ETC Göteborg, 7 681, 8 792, 16 107
Njord, 2 383, 3 449, 12 421

Jämfört med vecka 18 så har min sajt lika många besökare medan ETC Göteborg minskat med cirka 5%. Antalet besökare går dock upp och ner och ETC Göteborg har sedan de blev dagstidning haft en rejäl ökning. Denna inträffade huvudsakligen under den första vecka 17 för att sen bytas till en liten minskning. Med tiden borde ETC Göteborg kunna räkna med en stadig ökning och rimligen borde de gå om min webbsajt i besökarantal så småningom.

ETC Göteborg, unika besök, besök och sidvisningar

ETC Göteborg, unika besök, besök och sidvisningar. Källa: KIA-index

Min egen sajt Svensson har en stadigt ökande trend sen lång tid tillbaka. med lite toppar och dalar beroende på vad som händer i omvärlden och om jag får några externa länkningar eller inte. På Googlesökningar hamnar min sajt ofta högt upp och det ger mig de flesta besökarna.

Svensson-bloggen

Svensson-bloggen. Källa: SIS-Index

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

PS. För vänstersajten Göteborgs Fria och ett antal bloggar med vänsterprofil och som skriv i Göteborg har jag inte kunnat få tag på statistik.

Advertisements