Bortslarvade förtidsröster i södra skärgården – valmanipulation?

I Göteborg södra skärgård har valdeltagandet i detta val visat sig vara extremt lågt. Det har sett ut som om det minskat med över 30%. Mycket har tytt på att förtidsrösterna inte räknats ens i sluträkningen. Inga stora medier har skrivit om problemet. GP:s journalist Pia Svensson har till och med i mejlväxling med olika personer förnekat att det funnits ett problem.

Idag menar Bill Werngren från Valnämnden att det hela kommer att rättas till när den slutliga rösträkningen genomförts. Det är ett falskt påstående utan sanningshalt. Den slutliga räkningen i riksdagsvalet är klar sen lång tid tillbaka för valdistriktet Brännö-Asperö. och sen några dagar i Donsö-Vrångö och Styrsö-Köpstadsö.

Nu tycks förtidsrösterna ha dykt upp efter att ha varit försvunna i en vecka. Eller har de inte det? Werngren hävdar att förtidsrösterna aldrig kördes ut till valdistrikten på valdagen men att de finns. Må så vara, men varför är de då inte räknade i Valnämndens onsdagsräkning eller den slutliga räkningen på Länsstyrelsen. Resultatet i riksdagsvalet är redan officiellt fastslaget så förtidsrösterna i södra skärgården blir inte räknade i det valet, om jag förstått det hela rätt, såvida ingen överklagar valresultatet.

Det verkar faktiskt som om förtidsrösterna varit på vift, som de försvunnit, som om ingen riktigt haft koll på var de varit? Eller är de fortfarande försvunna? Frågan är om det då kunnat ske manipulation under tiden dessa röster varit försvunna? Och hur blir det med riksdagsvalet. Var är förtidsrösterna? Är det Valnämnden som schabblat? Eller är det Postnord? Och om det finns fel med förtidsrösterna i södra skärgården, hur är det i resten av Göteborg? Leveransen ut till valdistrikten var väldigt sen så det kan kanske finnas försvunna förtidsröster även i andra valdistrikt. Bord kanske hela valet i Göteborg överklagas?

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!