Förvandla Grönskatorget till en enda stor uteservering

Grönsakstorget i centrala Göteborg är att av stadens bäst placerade torg. Öppet mot väster och söder, men ändå skyddat från västvindar innebär att torget har ett mycket bra lokalt klimat med sol och lite vind. Dessutom ligger det intill kanalen. Under större delen av sin existens har torget trots det främst använts till parkeringsplats. Nu finns det planer på att förvandla Grönsakstorget till nåt mer modernt och mer använt.

Tyvärr är de planer jag sett plottriga och försöker få med för mycket. Torghandel, trappor mot vattnet, uteserveringar med mera. Det vore inte bra, det blir liksom både hackat och malet.

Det rimliga vore istället att Grönsakstorget förvandlades till en enda stor uteservering där varje hotell och servering i och kring torget hade sin egen bit. Dessutom så vore det en välgärning om Kinas konsulat kunde flyttas till en ny byggnad vid St. Sigfridsgatan så att allmänheten kunde få tillgång till husets fantastiska inre (om det fortfarande är bevarat).

Torghandeln borde ligga på Kungstorget där också bilarna som serverade kebab, thaimat, korv och mycket annat borde komma tillbaks. Det var bättre när de var där än på en otrevlig gata vid Nordstan och liknande platser.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!