Bomb i Fredriksdal

Ett misstänkt farligt föremål hittades idag på en tomt på Hammarliden i Fredriksdal i södra Göteborg. Någon explosion har dock inte inträffat. På adressen bor ägarna till Hagakliniken där en bomb sprängdes nyligen. Deras son och de själva har varit utsatta för utpressning efter att personer med en eventuell koppling till Bandidos MC förlorat pengar i ett investeringsschema som sonen i familjen eventuellt var inblandad i.

Investeringen ska aldrig ha genomförts utan en person har lånat ut pengar till en annan person som sagt att den lämnat över dem till sonen till Hagaklinikens ägare. Den förste personen i kedjan ligger i en tvist om pengarna med sonen men mellanhanden i kedjan har antagligen använt pengarna för att betala andra skulder.

De eller den som investerade pengar förlorade en större summa pengar och menar att sonen till Hagaklinikens ägare är skyldig att betala tillbaks de pengarna. Personen sägs ha en koppling till Bandidos MC som sannolikt anlitats för att driva in den påstådda skulden.

Det nationella bombskyddet kallades in för att ta hand om det farliga föremålet. Det har redan tidigare varit händelser vid den aktuella fastigheten som kan kopplas till hoten mot Hagaklinikens ägare. Den 6 augusti exploderade en handgranat på tomten.

Den 20 oktober inträffade en explosion vid ytterdörren till den fastighet på Första Långgatan där Hagakliniken ligger och den 11 november skadades två kvinnor i samband med att en bomb exploderade inne på Hagakliniken.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!