Explosion på Första Långgatan

Klockan 02.10 under natten till idag (tisdag) larmades polis och räddningstjänst om en explosion i centrala Göteborg. Explosionen skedde vid entrén till ett hus som av allt att döma på Första Långgatan 16 å det är den porten som förekommer på bild i GP. Entrédörren och ett fönster har skadats av explosionen så det var ingen större bomb.

Explosionen hörde över stora delar av Hisingen vilket är rimligt då det är öppet landskap utan fastigheter i vägen över till Hisingen och därefter platt landskap med i huvudsak låga hus. Åt de flesta andra håll finns hus och berg som stoppar och dämpar ljudet.

På adressen finns en mängd företag, däribland den privata vårdmottagningen Hagakliniken, en kemtvätt och några IT-företag. Några privatpersoner bor inte i huset som är det gamla bageriet där det numera ligger en gymnasieskola, Framtidsgymnasiet, med ingång från Andra Långgatan 15.

Det är svårt att se någon annan tänkbar måltavla än Framtidsgymnasiet där många flyktingar och nyanlända till Sverige studerar. Kanske kan bomben ha ett samband med en tidigare bomb på Godhemsgatan.

Läs mer:

Explosion på Godhemsgatan i Majorna

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!