Lik funnet i havet väster om Göteborg

Ett lik i form av ett skelett med klädrester på fastnade i en fiskebåts trål vid kräfttrålning mellan Göteborg och Skagen. Trålaren som fick skelettet i trålen ankom till Lysekil på fredagsmorgonen där polis och andra myndighetspersoner mötte upp vid niotiden.

Polisen har strata en mordutredning för att få klarhet i vad som hänt personen och hur kroppen hamnat i havet. Något som sannolikt inte är lätt. Kanske kan personen identifieras men att sedan slå fast vad som hänt är troligen svårare.

Kanske är det nån som hoppat överbord eller ramlat i från ett fartyg vilket skulle innebär självmord eller olycka. Kanske är det ett dumpat lik från ett mord och då kanske någon av alla försvunna personer i Bohuslän och Göteborgsområdet.

Ärendet kommer att utredas av polisens avdelning för grova brott i Göteborg:

– Det rubriceras som mord i nuläget. Det kommer att lämnas över och utredas i Göteborg sen eftersom det hittats väster om Göteborg, säger Lars Ström.

Finns det nåt som tyder på att den här personen har utsatts för något brott?

– Nej det kan vi inte säga. Men för att kunna utreda ordentligt börjar vi så.

Nu väntar bland annat rättsmedicinsk undersökning och den avlidnes kläder ska gås igenom i jakten på ett svar på vem den döde är och hur den hamnade i vattnet. Identiteten kan fastställas på olika sätt, till exempel med hjälp av personens tänder. Men när det gäller kvarlevor som legat länge i vatten eller på land är det svårt att fastställa vad det är som egentligen hänt.

Läs också:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!