Skjutning i Högsbo – en död

Flera samtal kom in till polisen ledningscentral i Göteborg strax innan klockan 14 på fredagseftermiddagen. Personerna som larmade meddelade att de hört flera skott vid Marklandsgatan i Högsbo/Högsbotorp. Polis och ambulans skickades till platsen.

Att en skottlossning ägt rum inne på frisörsalongen Damas Sax AB kunde snabbt konstateras. En person som polisen uppger tillhör gängmiljön i Göteborg var den som sköts. Enligt GT ska den skjutne ha avlidit.

Den dödade mannen är i 25-årsåldern och enligt GP kopplad till ett kriminellt gäng i västra Göteborg. Han ska under en tid levt med en hotbild mot sig. Han har tidigare åtalats för medverkan i en brutal misshandel på Frölunda Torg för ett par år sedan. Men han friades i rättegången.

För närvarande pågår också en större polisutredning om planerade mord på den nu dödade och flera andra personer. Misstänkta i det ärendet är så vitt jag kan förstår flera kriminella från Vermahmood-falangen (M-falangen).

Högsbo

Högsbo är en miljonprogramsstadsdel utan kända kriminella gäng och nätverk. Där skjutningen ägt rum ligger Marklandsgatans spårvagnshållplats på en bro en bit ovanför frisörsalongen. Hållplatsen är knutpunkt för Göteborgs kollektivtrafik med många busslinjer. Knutpunkten med busshållplatser ligger dock cirka 100 meter från huset med frisörsalongen.

Marklandsgatan hållplats. Skjutningen har ägts rum i bottenvåningen på huset till vänster i bild. Bild: Bulver Licens: CC BY-SA 3.0

Att Göteborg skulle ha plågats av skjutningar under senare tid som Aftonbladet påstår är inte korrekt. Skjutningar i Göteborg är förhållandevis ovanligt och dödsskjutningar ännu mer så.

Damas Sax AB ägs av Th@er Shekh@. Styrelsen består av honom som ordinarie styrelseledamot med brodern Ahm@d Shekh@ som suppleant. Dessa två bröder har ingen känd koppling till gängkriminalitet och ingen av dem har så vitt det är känt något med mordet att göra.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!