Barn skadade vid skjutning i Flemingsberg/Visättra

På kvällen den 1 juli sköts en man i 25-årsåldern ihjäl på en skolgård i Flemingsberg, närmare bestämt vid Annerstaskolan. En mängd personer uppehöll sig i närheten då de spelade fotboll.

Den dödade sägs i Expressen vara en ledande person i det kriminella nätverk som polisen hävdar finns i Flemingsberg. Han ska nyligen ha övertagit den positionen från en person vid namn Tugay Pektas, som under 2020 dömdes till 6 års fängelse. Han sköts med flera skott mot huvudet och avled på platsen. Den dödade mannen, Alihan Dzhamaludinov, var skriven i Vårberg men han var tidigare skriven i Flemingsberg,

Redan på fredagen kunde polisen gripa en man i 35-årsåldern som misstänkt för inblandning i mordet och på lördagen greps ytterligare en man i 20-årsåldern. Den äldre mannen blev häktad som skäligen misstänkt för medhjälp till mord och den yngre för mord.

Lördagen den 17 juli, dvs igår, sköts det i Flemingsberg igen. Mer exakt i Visättra som tidigare hette Östra Flemingsberg.  Vid skjutningen träffades enligt uppgifter i media ett eller två små barn av skott som med all sannolikhet var riktade mot nån annan. Enligt Expressen finns det dessutom en skadad som tog sig till sjukhus i en privat bil. Det kan dock inte bekräftas av polisen. men de utesluter inte att det kan vara korrekta uppgifter. Redan samma dag greps tre personer som misstänkta för skjutningen.

Om de två skjutningarna hör ihop är inte känt i nuläget men det är väl sannolikt.

Läs mer:

Gängland Stockholm – Flemingsberg

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!