Serie av skjutningar i Jordbro

Den 3 september skottskadades två män vid en skjutning med automatvapen. På kvällen den 3 oktober sköts en man i Jordbro. Den skadade mannen fördes till sjukhus. 2 dagar senare sköts det igen. Denna gång mot en lägenhet. Ingen person skadades.

Den 17 oktober var det dags igen. En person sköts vid Jordbro järnvägsstation. Han hittades skadad av en förbipasserande man. Det tycks inte ha varit några allvarliga skador men mannen fördes med ambulans till sjukhus. Två personer sågs springande lämna platsen efter att skjutningen ägt rum. Den skjutne mannen har enligt polisen och Expressen en koppling till det så kallade Zeronätverket i Jordbro.

Enligt uppgifter i tidningen Expressen ska det pågå en intern konflikt inom Zeronätverket. Sannolikheten för att skjutningarna hänger ihop är därför stor. Skjutningen den 3 september har dock sannolikt ingen koppling till den interna konflikten då en av de skottskadade vid det tillfället, Aydarus Idle (Ayye), tillhör Rinkebygänget Shottaz. Däremot skulle de andra skjutningarna istället ha en koppling till den skjutningen och då vara en hämnd. Men det förutsätter ju att någon från Zeronätverket var inblandad i den skjutningen.

Den unge man som sköts den 3 oktober ska enligt osäkra uppgifter bära namnet Ahm*d R@shid N@sir.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!