Direktören som försökte mörda en reklamutdelare

Den 16 augusti 2021 kom larm om skottlossning i det lilla samhället Rydboholm utanför Borås. En reklamutdelare larmade om att en naken man med ett gevär skjutit flera skott mot honom och hans bil. Det hela inträffade utanför en villa som den nakne mannen kom ut från.

När polisen anlände till platsen hade den nakne mannen med geväret försvunnit. Men efter ett tag kom han sambo ut från huset. Hon hövdade att mannen, en direktör vid namn Tony K@rlsson, var ute och jagade. Det skulle han egentligen också gjort den aktuella natten på det var råbocksjaktpremiär. Han hade därför hållit sig vaken, bland annat med hjälp av amfetamin för att kunna delta i jakten som skulle starta tidigt. K@rlsson hade förstås licens för sin jaktvapen.

Men K@rlsson var inte ute och jagade. Han hade gömt sig i en massa sågspån på vinden där polisen hittade honom under husrannsakan. Där hittades också en kniv, plånbok, mobiltelefon och nyckelknippor. Av allt att döma hade han fått hjälp att gömma sig på vinden. Vid husrannsakan påträffade polisen också flera vapen, däribland en handgranat men också flera jaktvapen.

Åtal och dom

Enligt Tony K@rlsson själv levde han under hot från kriminella och hade därför bland annat utrustat huset och tomten med en massa larm och övervakningskameror. Han uppgav att han uppfattat reklamutdelare som en tänkbar rånare och kriminell och att det var därför han sköt mot honom. Det kan ha funnits visst fog för K@rlssons paranoia kring kriminella. Sambons bror Fid@n M*hm*t# dömdes år 2013 till 14 års fängelse för mord och har en koppling till kriminella.

Tony K@rlsson åtalades för försök till mord, ringa narkotikabrott och brott mot vapenlagen. Enligt åklagaren hade han skjutit mot reklamutdelaren utan en tanke på konsekvenserna. Mannen kunde ha blivit dödad. Han dömdes till 8 års fängelse. Sambon åtalades för skyddande av brottsling. Hon fick villkorlig dom och 80 dagsböter.

Läs mer om brott

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!