Skjutvapenmord i Kalmar

På söndagskvällen inträffade en skjutning på Ängö i Kalmar. Efter att polisen fått in larm från flera personer om skjutningen åkte de till platsen där en skottskadad man i 25-årsåldern påträffades:

– Det var ett stort antal uppringare som hörde av sig och berättade att det hörts skott i området. Vi skickar dit patrull som snabbt anträffar en skottskadad person, berättade polisens presstalesperson Evelina Olsson, under söndagskvällen.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus men ska senare ha avlidit enligt uppgifter i tidningen Barometern.

Under de senaste månaderna har det varit flera skjutningar varav en dödsskjutning i februari. Sannolikt har den nya skjutningen en koppling till tidigare skjutningar. Enligt rykten och obekräftade uppgifter handlar skjutningarna om att ett par kriminella grupperingar försöker etablera sig i Kalmar.

Kända kriminella personer från andra delar av Sverige ska ha flyttat till staden vilket fått rivaliserande grupperingar att försöka stoppa dem. Om detta är sant eller inte är oklart. Det finns ju säkert också lokala kriminella och kanske är det dessa som hamnat i konflikt med inflyttade kriminella eller med varandra. Det mesta tyder faktiskt på det senare. En del rykten gör nämligen gällande att den skjutne mannen är hemmahörande i Färjestaden på Öland. Han ska också vara kopplad till mordet i februari.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!