Totalt värdelös TV-serie om Clark Olofsson

Netflix har gjort en serie om den ökända svenska brottslingen Clark Olofsson. Den är totalt värdelös. Ointressant, tramsig och oseriös. Den säger ingenting om Clark Olofsson och ingenting om den tiden. Göteborgare pratar inte göteborgska och lyxbostäder hittas på i Frölunda under en tid när miljonprogrammet växer fram. Kort sagt har den ingenting med verkligheten att göra. I DN skriver Johan Croneman bland annat så här om serien:

Jag har sällan (men det har hänt) roats av den här typen av stilövningar, det blir mycket yviga, clowniga gester, många festliga karaktärer, men samtidigt med en berättelse så renons på innehåll att man riskerar tinnitus av den öronbedövande tomheten. Bill Skarsgård som Clark? Konsekvent spelad, men grunt och endimensionellt. Clark Olofssons minst sagt jolmiga kvinnosyn gör Jonas Åkerlund till sin egen. Bedrövligt.

TV-serien är baserad på Clark Olofsson memoarer. Eller snarare skrönor av Clark Olofsson om hans liv. Med låg sanningshalt och med en massa självförhärligande och självupptagenhet. Cronemans artikel i DN har följaktligen den rimliga titeln De uppblåsta lögnerna lever och frodas i Jonas Åkerlunds ”Clark”.

För den som vill veta lite mer om Clark Olofsson är det bättre att läsa på Wikipedia eller nåt av mina inlägg. Buskisserien som Netflix gjort och sänder är det bäst att låta bli att titta på. Den är helt enkelt totalt värdelös. Jag stod inte med att titta på mer än nästan hela det första avsnittet.

Läs om Clark Olofsson: