Putinisterna i Sveriges Fredsråd

Sveriges Fredsråd är en organisation som i praktiken fungerar som en plattform för att sprida Putins agenda inom den svenska fredsrörelsen. Ordförande är en ledande svensk Putin-kramare vid namn Agneta Norberg. Hon har på sitt facebookkonto bland annat uttryckt följande:

För första gången sedan, 1973, deltog jag inte i Vs 1:a majtåg. Jag har lämnat Vänsterpartiet för deras hållning i Ukraina -frågan som i praktiken utgör stöd till de nazistiska härjningarna i Ukraina. Jag hoppas att de ryska styrkorna stannar kvar och gör jobbet så att landet blir denazifierat och neutralt. Nazzarna dödade 4 miljoner judar och kommunister vid andra världskriget i Ukraina .

Ryssland har inte glömt det och önskar inte ha en lång gräns till ett nazistiskt land. Jag stöder detta. Det (V) borde göra är att lära sig vad som verkligen hände i Ukraina,2014 ,då USA såg till att nazzarna kom till makten genom att störta, Viktor Janukovich, den lagligt valde presidenten, och tillsätta ”Yats” som Viktoria Nuland, kallade sin kelgris…nazisten, Arsenij Yatsenyuk.

Hon omfamnar med andra ord totalt Putins agenda och världsbild. Det är därför inte heller förvånande att hon är skribent i publikationer som ges ut av Svensk-ryska Vänskapsföreningen. En föreningen som är kända för att ge ut broschyrer med Putins tal.

Assad-kramare

Sekreterare i Sveriges Fredsråd är en annan ledande svensk Putin-kramare, Anders Romelsjö, som via sin blogg ständigt sprider Putin-propaganda. Han är också anhängare av diktatorn Assads styre i Syrien och försvarar i alla lägen dennes övergrepp mot befolkningen i Syrien. Agneta Norberg är medarbetare på hans blogg.

Ytterligare en styrelsemedlem är kassören Hans Öhrn som representerar Syrien Solidaritet, en förening som bildats för att ge stöd till Assads diktatur.

Medlemsorganisationer i Svenska Fredsrådet är i huvudsak, men inte uteslutande, organisationer som kontrolleras av personer som tagit ställning för Ryssland och Ryssland angrepp på Ukraina. Eller så har de som organisationer själva tagit ställning för Putins krig och Rysslands anfall mot Ukraina. Det handlar första rangens Putin-kramare vars politiska ställningsstaganden alltid styrs av att allt är USA:s fel och de som står upp mot USA är värda stöd. Det har medfört stöd till den blodsbesudlade Assad-diktaturen och stöd till Putins angreppskrig mot Ukraina.

I praktiken är Svenska Fredsrådet därför en organisation som stöder fascistiska regimer och diktaturer. Fascismens medlöpare i Sverige. Den ryska imperialismens fanbärare i Sverige. En seriös fredsrörelse borde inte ens ta i dem med tång.

Svenska Fredsrådet borde uteslutas ur alla aktioner som arbetar för fred i Ukraina. De är inte för fred, de är för rysk ockupation.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!