Dubbelmord i Varberga, Örebro

Vid halvniotiden under gårdagskvällen (söndag) inkom larm till polisen om en skjutning i stadsdelen Varberga i Örebro. På platsen, Varbergaskolans skolgård, hittades två skjutna och dödade personer i 20-årsåldern. Bägge två är hemmahörande i Örebro.

Den ene av dödade ska ha var en person med namnet George Chamoun. Den andre skjutne är också identifierad och hans namn tycks ha varit George Afram. Båda familjerna har gått ut i media och beskrivit de två männen som oskyldiga offer för gängvåld. De har ingen känd koppling till kriminella gäng.

George Chamoun var en av fyra personer som misstänktes för inblandning i ett mord i Markbacken den 28 februari 2021 på en ung man som verkar ha haft namnet Mosa Jalal. En annan av de misstänkta och häktade var Al*x K*iski och en tredje Hed*r D@rakan. Ingen av de häktade blev åtalade utan de släpptes fria. Misstankarna mot George Chamoun ska numera vara avskrivna.

Al*x K*iski var vid tillfället dömd för ett tidigare mordförsök på Örnsköldsgatan i Markbacken den 19 september 2018. Han var på rymmen från det straffet på 4 års ungdomsvård. Vid det tillfället försökte han skjuta bröderna Mut@Z Al-Zur@iqi och Moh@mmad Al-Zur@iqi. En barndomsvän till Mut@Z Al-Zur@iqi hade blivit skjuten sommaren 2018. Al*x K*iski var innan mordförsöken på bröderna en nära vän till Mut@Z Al-Zur@iqi. K*iski är dömd vid andra tillfällen för en lång rad brott som grovt vapenbrott, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Så sent som för en dryg vecka sen dödades en annan man i Varberga i en skjutning. Han var 34 år gammal och hette David Faraj. Han var VD i ett mindre telemarketingbolag som heter Qallity AB.

Troligen hör de tre morden samt det tidigare mordet i Markbacken år 2021 ihop. Sannolikt är det det senaste dubbelmordet en hämnd för mordet i Markbacken år 2021 även om vissa medier hävdar att det orelaterade.. Mordet för en dryg vecka sen var kanske ett försök till hämnd men gick snett och drabbade förmodligen en helt oskyldig person.

Läs mer: