Man i 30-årsåldern skjuten i Vårberg

Strax före klockan 22 på onsdagskvällen inkom flera samtal till polisen om skottlossning och ett bråk i centrala Vårberg. Enligt uppgifter ska det ha varit nära Vårbergs centrum vid Vårbergsplan 30. På platsen fanns en person som träffats vid skjutningen.

Det visade sig vara en man i 30-årsåldern enligt polisen och trots livräddande åtgärder dog han på brottsplatsen. Mannen sköts med flera skott. Enligt uppgifter i Aftonbladet var den dödade mannen 26 år gammal. Han ska enligt media ha en koppling till Vårbynätverket. Förmodligen handlar det om en man som heter Osama Maghraoui som bor i Skärholmen.

Mordet är sannolikt utfört av personer från Bredängsnätverket eller den grupp som kallas Sätra yngre då de enligt polisen ligger i konflikt med bröderna Maghraoui. Sätra yngre är allierade med Bredängsnätverket och i konflikt med det så kallade Sätranätverket.

Många personer befann sig i området kring brottsplatsen och ett antal har togs med på förhör.
Brottsplatsen är avspärrad, polisen har gjort beslag, patruller arbetar med att knacka dörr/höra vittnen parallellt med att gärningsmannen söks.

Under torsdagsmorgonen anhölls 4 personer som misstänkta för inblandning i mordet:

– Vi tog in dem på förhör och nu är de anhållna. Det kommer att genomföras ytterligare förhör med dem under dagen, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson.

Polisen vill inte ge några besked huruvida man söker efter fler gärningsmän eller inte.

– Det enda jag kan säga att vi har fyra anhållna just nu, säger Anders Bryngelsson.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!