Fem män med koppling till Hells Angels lämnar politiken

Fem politiker med en tydlig och klar koppling till Hells Angels MC har beslutat sig att hoppa av från sin kandidatur i valet. Det handlar bland annat om kristdemokraterna Benny Strandberg, Magnus Engström och Daniel Clason, Strandberg är Kristdemokraternas högste politiker i Halland, Magnus Engström som är kandidat i Linköping och Daniel Clason i Tingsryd.

Dessutom hoppar socialdemokraten Thim Borg från Helsingborg av sin kandidatur liksom Sverigedemokraten Oda Rydell i Norrtälje. Flertalet av de kandidater som har kopplingar till Hells Angels MC är knutna till Sverigedemokraterna och de flesta av dem vägrar ta avstånd från den kriminella grupperingen. Sverigedemokraterna har till och med en separat organisation för att organisera bikers, SD-Biker och en organisation för raggare etc, SD-Motor. Flera av partiets kandidater är djupt involverade i mc-gäng och har klara kopplingar till Hells Angels MC.

I ett pressmeddelande säger Benny Strandberg:

Jag har beslutat mig för att, med omtanke om mitt parti, avstå från kandidatur till såväl Regionfullmäktige som Kommunfullmäktige. Jag tar nu en time-out för att partiet ska kunna hantera frågan i sin takt.

Han vill dock inte på något sätt markera nåt slags avståndstagande från Hells Angels MC.

Hur stort inflytande Hells Angels MC och närstående mc-gäng har i Sverigedemokraterna är okänt men på det lokala planet kan det sannolikt vara stort. Exempelvis i Kristinehamn och Lindesberg där en familjeklan kandiderar för partiet och Nyköping där Ulf Hansen kandiderar för partiet. Ulf Hansen står nära Sverigedemkokraternas ledare Jimmie Åkesson. Även i Göteborg och Mölndal finns starka kopplingar till Hells Angels-miljön.

Läs mer:

PS. Ytterligare ett antal personer med koppling till Hells Angels har lämnat sina kandidaturer. Det gäller paret Johnny och Anne Tegelaar i Kristinehamn som var kandidater för Sverigedemokraterna.  Även Leopold Torpenberg som var kandidat för moderaterna har avsagt sig sin kandidatur.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!