Skjutning i Strömmensberg och explosion i Munkebäck

Vid 22-tiden i måndags kväll inträffade en skjutning på Lefflersgatan i Strömmensberg i östra Göteborg. Flera personer larmade polisen. De hittade ett antal tomhylsor på platsen men kunde inte hitta någon eller något som det sköts mot. Inga avspärrningar genomfördes och det mesta tyder väl på att någon sköt i luften. Antingen för att skrämma någon eller bara för skojs skull.

På torsdagskvällen omkring klockan 23 inträffade en explosion i en tatueringsstudio vid Munkebäcks torg i Munkebäck som ligger i närheten av Strömmensberg. Om de två händelserna har nåt samband är oklart. Efter explosionen ska en maskerad man ha setts lämna platsen på en elsparkcykel.

Strömmensberg är ett område med barnrikehus (solgårdar). Sådana områden är i allmänhet huvudsakligen befolkade med vit arbetarklass tillsammans med lite fattigare medelklass. Strömmensberg är troligen inget undantag vad det gäller detta. Munkebäck är samma typ av område.

Tatueringsstudion tycks heta Maestro Ink och ägaren verkar vara bosatt i Länsmansgården för det är där firmans adress finns och ägaren är skriven. Ägaren som är i 40-årsåldern och heter Jonny Kraft är tidigare dömd för nåt mindre brott. Han förstår inte varför hans nya och nyrenoverade tatueringsstudio sprängts. När explosionen inträffade befann han sig en lägenhet i närheten.

Något samband mellan skjutningen och sprängningen verkar ganska osannolikt.

Läs mer om brottslighet

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!