Efterlyst svensk gripen i Spanien

Enligt spanska medier har en efterlyst svensk gripits i Torremolinos, Spanien. Gripandet skedde den 26 oktober och mannen är en av de svenskar som varit mest eftersökta enligt uppgifter i spanska medier. Han som är i 25-årsåldern var enligt samma tidningar efterlyst för narkotikabrottslighet.

Bara en vecka innan greps en annan man från Storbritannien, Dean Garforth, som också hörde till det mest eftersökta brottslingarna. Även han är misstänkt narkotikabrott. Han greps i Marbella. De två personerna har ingen koppling till varandra mer än att det varit upptagna på listan över Europas mest eftersökta män, att de greps i Spanien i samma område (Malaga) och dessutom ganska nära i tid.

Svensken som gripits är troligen Dominik Nirberg. Han är efterlyst för omfattande narkotikahantering inom ramen för ett familjebaserat kriminellt nätverk i Stockholm. Nätverket är känt för att ha fungerat som ett företag med bland annat semester och sjukersättning för de som arbetade i organisationen. De flesta av hans medbrottslingar i den kriminella grupperingen har redan dömts till fängelse för narkotikabrott.

Läs mer: